perjantai 13. kesäkuuta 2014

Helmi, osa I: Oranjea viedään

Minulle kävi samoin kuin monille muillekin 80-luvun vaihteessa syntyneille. Van Bastenin volleyn, Gullitin tekniikan ja Rijkaardin jämäkyyden nähtyäni minusta tuli Hollannin fani. Hyökkäävää ja taiturimaista futista, bussin parkkeerauksesta ei tietoakaan. Olen kannattanut Hollantia tähän päivään asti ja siksi ärsyttää, että Hollannilla ei ole ollut näin huonoa joukkuetta sitten 60-luvun.

Hollanti on tunnettu maailmanluokan juniorityöstä ja valmentamisen edelläkävijänä, mutta liigan todellinen taso on useimmille meille hämärän peitossa. Toki Ajax ja PSV pelailevat ja tippuvat säännöllisesti Mestareiden liigan lohkovaiheessa, mutta muutoin Eredivisien tasosta ei juuri kenelläkään ole tietoa. Käsi pystyyn, kuka on kuullut aiemmin Stefan De Vriejistä? Jos olet, hanki elämä.

Van Gaalin nipussa kaikki puolustajat hidasta ja kankeaa Vlaaria lukuun ottamatta pelaavat maansa sarjassa. MM-kisat ovat oranssipaidoille loistava näytön paikka saada nimi scouttien listoille, mutta siinä ne Hollannin hyvät uutiset ovatkin. Toivottavasti olen väärässä.

Haluaisin, mutta en pysty uskomaan, että Feyenoordin takalinjoilla pärjää Iniestaa, Silvaa, Costaa ja kumppaneita vastaan. Ok, nyt joku tuumii, että ovathan van Persie ja Robben maailmanluokan pelaajia.  Niin ovatkin, mutta niin he ovat käsittääkseni myös ylimielisiä m**kkuja ja joukkuehengen tuhoajia. Saako lupaava Daryl Janmaat Robbenilta vinkkejä pelaajien ohittamiseen oikealla laidalla? No ei!

Niin, tästä pelistä monet odottavat yhtä ensimmäisen kierroksen helmistä. Kuitenkin nyt, kun ryhdyin juttua kirjoittamaan, alkoi Hollannin fanina oikein ärsyttämään niin paljon, että en kirjoita Hollannista näissä kisoissa enempää. Espanja voittaa 2-0.

FCC / S

2 kommenttia:

Ville Nykänen kirjoitti...

Se sun ihan nevahööd teki maalin :)

Jukka kirjoitti...

Olihan se ihan käsittämätön se Van Persien tasotus. Ei noista ikinä tiedä miten noi pelit menee..